Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW 8-serien verklighet inom kort

Ny lyxcoupé presenteras inom kort.

Vid årets upplaga av Concorso d’Eleganza Villa d’Este kommer vi att få se en ny BMW-serie. Det handlar om en stor coupé.

Nyheter kommer i olika storlekar. I går presenterade BMW att 1- och 2-serierna ansiktslyfts med några synnerligen försiktiga förändringar och vi kunde, om vi ville, få se hundratals bilder av strålkastare vars form förändrats närmast omärkbart och kommenterade illustrationer över inredningens alla omdesignade luftutsläppt.

BMW Group

Är det här den nya eller den gamla? Jag vet inte.

Och varför skulle BMW ändra ett vinnande koncept? Därför har uppdateringarna gjorts så tillnärmelsevis omärkbara att ingen kund skräms bort – mörkare bakljusglas hör de till mer dramatiska förändringarna.

Sedan kommer BMW tillbaka i dag och visar en ny supercoupé kallad 8-serien. Och skickar med en enda fjösig bild som egentligen inte visar någonting alls. Marken bävar under oss under nyhetens enorma tyngd – det har ju gått ett tag sedan BMW visade en helt ny modellserie senast – och ändå får vi knappt veta ett dugg om vad det är vi har att vänta.

Att 8-serien skulle komma visste vi redan, tack vare läckta dokument tidigare i år. Då bad vi vår illustratör fantisera om hur den kommande coupén skulle se ut.

Bytbils illustratör

Det ångrade vi när vi fick se resultatet.

När vi nu äntligen får en skymt av den äkta varan kan man förvånas över hur slank bilen är. Formen med sin låga taklinje och markerade höfter är påtagligt lik Aston Martins senare modeller.

Om det intrycket står sig när BMW 8-serie begår premiär vid årets upplaga av Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid Comosjöns strand den 26 maj i år, det återstår att se.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com