Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildextra: Nya Citroën Jumpy

Är byggd på en ny plattform

Nu presenterar Citroën sin nya generations Jumpy, byggd på den nya plattformen som har fokus på komfort och säkerhet och till det den senaste generationens bränsleeffektiva motorer.

Sedan 1995 har den franska tillverkaren Citroën tillverkat och levererat nästan 600 000 Jumpy-modeller världen över. Nu är det dags för den nya generationen, byggd på en ny plattform, EMP2, som erbjuder upp till 1400 kg i lastkapacitet och 6,6 m3 i lastvolym samt kan dra upp till 2,5 ton.

Nya Jumpy kommer i Sverige att dels erbjudas som skåpbil eller dubbelhytt och dels i tre olika längder, 4,6 meter som XS och 4,95 meter som M och längsta modellen XL som är 5,3 meter lång. Alla tre modellerna har en nyttolast på upp till 1400 kg. Motor samt transmission är den senaste generationens 1,6 l och 2,0 l dieselmotorer som sträcker sig från 95hk (210 Nm) med en manuell växellåda till 180hk (400 Nm) med en EAT6 automatväxellåda.

Gällande inredning och komfort är visionen att nya Jumpy ska ha en följsam och modern design samt en karaktärsfull och färgstark inredning enligt tillverkaren. Till det ska det vara en bra ljudisolering, hög förarposition och en mängd förvaringsfack samt smart utrustning som Top Rear Vision för ökad sikt vid manövrering, head-up display i färg samt CITROËN Connect Nav, med röststyrd 3D-navigering och pekskärm.

Moduwork underlättar i det vardagliga arbetet där bland annat sidopassagerarsätet kan lyftas upp mot skiljeväggen för att ge extra utrymme samt en justerbar skrivpanel, läsplatta- och smartphonestöd för att bilen ska kunna nyttjas som ett mobilt kontor.

Nya Jumpy har även en automatisk dörröppnare som underlättar lastning samt avlastning när förarens händer är fulla med utrustning, förpackningar eller varor.

Säkerhetstänk som aktiv farthållare och fartbegränsare, avläsning av hastighetsskyltar och vägskyltar, trötthetsvarnare och autobroms hjälper föraren och medtrafikanter.

Foto: Citroën
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com