Redaktionen tipsar

Bild-Special: Äkta Eleanor Mustang från ”Gone in 60 seconds”

Nu kan du få din egen ”Go Baby Go”-knapp

Det är världens mest kopierade filmbil.
Men det finns egentligen bara 11 äkta originalbilar.
Nu kan du köpa en äkta enhörning: ”Eleanor Mustang” från ”Gone in 60 Seconds”.

Filmen ”Gone in 16 seconds” med Nicolas Cage och Angelina Jolie gjorde succé i början av 2000-talet. Nicolas Cage spelar Randall ”Memphis” Raines, en pensionerad biltjuv som tvingas stjäla ett antal ovanliga lyx- och sportbilar för att hjälpa sin lillebror. Den allra ovanligaste är ”enhörningen”  – ”Eleanor Mustang”. Mer än så berättar vi inte, om du till äventyrs inte set den spännande filmen.

Filmbilen ”Eleanor Mustang” har blivit ikonisk och det finns otaliga replikor. Men nu kommer en äkta modell från filminspelningen ut på auktion. Bilen kommer att säljas på Mecums auktion i januari och är skapad av Cinema Vehicle Services som förser Hollywood med filmbilar. Designen gjordes av bilbyggarlegendaren Chip Foose.

Grunden till Eleanor är en Ford Mustang från 1967. Bilen fick en GT500-inspirerad omgörning och är utrustad med specialhjul, extra lampor och lackering i Pepper Grey Metallic. Interiören är ockspå uppdaterad, bland annat har bilen träratt, aluminiumpedaler och en speciell växellåda med ”Go Baby Go”-knapp. När knappen trycks in aktiveras ett lustgassysem som ger ytterligare 125 hästkrafter.

Redan innan knappen trycks in finns det hyfsat mycket pulver under locket. Under den gråa huven sitter en 5,8-liters V8 med aluminiumtoppar, Edelbrock-insug och trimkam. Avgaserna blir nästan till musik när de släpps ut genom en Magnaflow-ljuddämpare.

Skicket på bilen som säljs är otroligt enligt auktionsfirman exceptionellt. Men så har bilen också genomgått en totalrenovering av Cinema Vehicle Services. Därefter har den bara gått 20 mil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com