Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bild-Extra: Mest extrema Porsche 911:an någonsin

Nya 911 RSR hade världspremiär på Goodwood

Den mest extrema Porsche 911:an någonsin är här.  I helgen presenterades Porsche 911 RSR på Goodwood-festivalen. Bilen är byggd för racing och har den största boxermotorn som suttit i en Porsche.

Porsche visade upp sin nya skönhet på Goodwood-festivalen i helgen i Storbritannien. Det handlar om Porsche 911 RSR som är specialutvecklad för WEC, World Endurance Championshjp. Det innebär att bilen har en sugmotor utan turbo. Men det är inte vilken motor som helst som sitter i nya RSR. Det handlar om den största boxermotor Porsche någonsin har byggt, hela 4,2 liters cylindervolym ger 515 hästkrafter trots avsaknad av turbo.

Bilen är en kraftigt ombyggd variant av 911 GT3 RS och motorn har flyttats fram före bakaxeln. Förhoppningen är att den nya bilen ska kunna försvara titeln i WEC.

Föregångaren presenterades 2013 och har fram tills nu varit Porsches flaggskepp när det kommer till racingspecade bilar.

–Vi vilar aldrig på våra lagrar, säger Pascal Zurliden, direktör för Porsche GT Motorsport.

Den nya modellen av RSR ska framförallt vara bättre när det kommer till körbarhet, effektivitet, pålitlighet och servicevänlighet. Men inte många skruvar är gemensamma med föregångaren, hela 95 procent av bilen är ny. Den enda sakerna den ärver från gamla modellen är bromsar, belysning, koppling, förartstol och några delar i fjädringen.

Motorns 515 hästkrafter kommer ner till bakhjulen via en sexvälxad sekventiell låda.

Bilen kommer att göra sin racingdebut på Silverstone 1 september.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com