Redaktionen tipsar

BILD-EXTRA: Mercedes-AMG:s bil och båt - med 3285 hk!

Mercedes-AMG och Cigarette Racing Team släpper bilar och båtar tillsammans.
Med en 59-fots Tirranna AMG tillsammans med en Mercedes-AMG G63 Cigarette blir du tuffast och snabbast både till sjöss och på vägen.
Tillsammans har bilen och båten 3285 hk!

Nu avslöjar Mercedes-AMG och Cigarette Racing Team sitt nya partnerskap i form av två fordon som hör ihop: En specialutgåva av en 59-fots Tirranna AMG-båt och en Cigarette-Edition av Mercedes-AMG G63.

Bilen och båten matchar varandra perfekt med guldfärg och dekorationer. Det läckra paret visades upp på  Miami International Boat Show med start i går.

Enligt Cigarette Racing är den nya Tirranna en korsning mellan lyxbåt och en prestandabåt och ska spegla Mercedes-AMG:s lyxiga prestanda.

Paketpriset för både bilen och båten är inte officiellt, men var för sig kostar en AMG G63 närmare två miljoner kronor och båten knappt 30 miljoner kronor.

Visst har AMG G63 en kraftfull V8 med dubbelturbo under huven på 585 hk, men jämfört med de sex 4,6-liters Mercury V8:orna som sitter på Cigarette-båten är det ingenting. Varje motor har över 450 hk, vilket innebär att båten har mer än 2700 hästkrafter! Båten toppar 130 km/h.

Räkna med att du får höja limiten på ditt bensinkort när du kör de här två åkdonen. Och CO2-utsläppen törs vi knappt tänka på.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com