Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Galna dragracet - med monster-SUV:ar

Tesla eller Lamborghini - vem är snabbast?

Tesla Model X mot Lamborghinis nya super-SUV i ett dragrace – hur kommer det att gå? Och har nya Mercedes G63 AMG och Range Rover Sport SVR en chans. Brittiska sajten Carwow ställde upp de fyra monsterbilarna till en årets race.

Det handlar om fyra av de mest hästkraftstinna bilar du kan köpa för pengar. Två är helt nya och två har funnits på marknaden i flera år. Brittiska sajten Carwow bestämde sig för att ta reda på vilken SUV som är snabbast.

Lamborghini Urus är den italienska sportvagnstillverkarens senaste tillskott och trots prislappen på omkring två miljoner har flera svenskar beställt bilen. Urus har en V8 med dubbelturbo på 650 hästkrafter och ska klara sprinten 0-100 på 3,6 sekunder.

Den flygande tegelstenen Mercedes G63 AMG är också en helt ny modell, även om nästan ingen kan se skillnad mot den gamla modellen, vilket är hela meningen. Även G63 har en V8 med dubbelturbo, och ska klara sprinten till 100 på 4,5 sekunder.

De två lite äldre modellerna är inga dåliga dussinbilar det heller:

Tesla Model X P100 D ska klara marschen upp till 100 på drygt tre sekunder, och borde lämna de andra bilarna chanslösa.

Range Rover Sport SVR med sin kompressormatade V8 har några år på nacken nu, men kanske kan den ändå hänga med trots bara 450 hk?

I verkligheten gick dragracet precis som man kan förvänta, Teslan lämnar de andra chanslösa, även om Lamborghini och G63 AMG hänger med oväntat bra. Range Rover blir klart sist, på fyra år har det hänt mycket med bilarnas prestanda.

Men kanske mest snopet att ha köpt en  dyrLamborghini med stora avgasutsläpp och bli så brutalt frånåkt av en mycket billigare elbil?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com