Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Baojun E100 är en elbil för 45.000 kronor

Men bara om du bor i Kina.

Kinesiska Baojun visar upp en elbil som inte är större än en bacill. Men vad gör väl det när den kostar som den gör?

SAIC-GM-Wuling heter det samriskföretag som General Motors startat ihop med den kinesiska biltillverkaren SAIC. Tillsammans förser de den kinesiska marknaden med diverse folkfraktarkartonger under namnet Baojun i konkurrens med bland andra Zhejiang Geely.

Men någonting särskild inspiration har väl inte kunnat hittas i deras produkter, i alla fall inte förrän nu. För visst ser Baojun E100 oväntat kul ut, ungefär som en Smart Fortwo som står på skottkärrehjul. Utrymmena i den lilla tvåsitsiga bilen ser inte ut att räcka för semesterpackningen, men två vuxna och ett par shoppingkassar ska väl få plats i alla fall.

Volkswagen

Äsch, allt går med lite fantasi.

Baojun E100 är en renodlad elbil och får som sådan ta del av kinesiska subventioner. Det resulterar i att priset för hela härligheten stannar på 35.800 yuan, eller under 45.000 kronor. Då ingår ändå låsningsfria bromsar, parkeringssensor och Isofix-fästen för barnstolen.

Batterikapaciteten ska räcka till 15 mils körning, men med blott 40 hästkrafter är E100 knappast något fartmonster. Ändå det ska ändå räcka för att nå tresiffriga hastigheter. Men du får bara avnjuta dem i Kina, någon export är inte planerad i dagsläget.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com