Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Avslöjad: Nya Volvo XC60

Volvo samlar moment för att slå tillbaka mot konkurrenterna BMW och Audi.

Volvo samlar moment för att slå tillbaka mot konkurrenterna BMW och Audi. Till nästa år kommer förutom en ansiktslyft S80 även suven XC60 med nya drag som stramar upp utseendet och mer krom gör bilen lite pråligare.

Som Bytbil.com kunde rapportera redan för ett par veckor sedan kommer Volvo uppdatera sin flaggskeppsmodell S80 med ny front och akter. Nu har de första bilderna av nya uppdaterade XC60, som går ett liknande öde till mötes, dykt upp på kinesiska bilsajten yiche.com.

För att hålla jämnt skägg med huvudrivalerna BMW X3 och Audi Q5 kommer Volvo XC60 lagom till femårsdagen av sin introduktion 2008 att uppdateras. Borta är de separata LED-ljusramperna som flyttats ner till stötfångaren. Den har i sin tur blivit något slätare utan de bulor som fanns där tidigare.

Andra nyheter på bilen är kjolpaketet som blir av med sin mattsvarta färg. I stället har hela bilen lackats i en enhetlig kulör.

Mer krom
Precis som på S80 blir grillen mer dominerande för att lyfta fram Volvo-märket än mer. Den lägre grillen är betydligt bredare och har vänts ”upp och ner” mot nuvarande XC60, på bilden nedan. Bak på bilen finner man inte lika dramatiska förändringar utöver nya avgasutblås och en ny kromlist.

Inuti bilen får XC60 en liknande TFT-skräm som i lillesyskonet V40 samt en ny ratt.

I nuläget finns inga uppgifter om uppdateringarna av bilen även kommer sträcka sig till nya drivlinor. Fler bilder på nya uppdaterade XC60 finns på länken här samt i bildspel på holländska Autoblog. En helt ny XC60 som bygger på Volvos nya SPA-plattform väntas komma någon gång under 2016.

Olof Adlercreutz
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com