Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Avslöjad: Alfa Romeos XC40-utmanare

Första bilderna på nya suv:en Tonale läckte ut

Här är den nya hemliga bilen du inte skulle ha fått se förrän nästa år.  Alfa Romeos nya kompakt-suv Tonale läckte ut på sociala medier redan i dag. Bilen ser ut att kunna ge Alfa Romeo en ny försäljningssuccé.

Bilderna på nya Alfa Romeo Tonale läckte först ut på italienska nätforum, sedan har de spridit sig vidare på sociala medier. Bilen var inte tänkt att visas förrän nästa år, men frågan är om Alfa Romeo inte måste tänka om nu när hemligheten är avslöjad.

Bilderna visar att bilen blir mycket lik konceptbilen som visades upp i Genève i våras, med vissa modifieringar. Bilen har fått en större grill för att ge plats för mer normala strålkastare än vad konceptbilen. Även bakdelen har fått en svulstigare bakruta. Men proportionerna är nästan lika läckra som hos konceptet.

Bilen blir en kompakt suv i samma storleksklass som BMW X1, Audi Q3 och Volvo XC40. Modellen blir också Alfa Romeos första plug in-hybrid.

Alfa Romeos suv Stelvio är en försäljningssuccé för det lilla märket, och tanken är att Tonale ska ta Alfa mot nya höjder på bilmarknaden. Märket har fört en tynande tillvaro i många år och sålde ifjol 120 000 bilar i hela världen. Det långsiktiga målet är 400 000 bilar. Av Alfas nuvarande försäljning stod suv:en Stelvio för över 46 000 exemplar, en ökning på över 100 procent mot föregående år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com