Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Aldrig sett så många fina bilar samtidigt"

Video: Se prinsarnas och oljeshejkernas lyxigaste bilsamlingar

Hundratals unika hyper- och superbilar bredvid varann, i långa rader.
Bilutställningen i Riyadh, Saudiarabien, får till och med luttrade entusiaster att tappa andan:
– Jag har aldrig sett så många fina och dyrbara bilar samlade på en och samma plats, utropar Youtube-profilen Tim Burton.
Här får du följa honom från bil till bil.

Det är i de rika oljeländerna som de finaste och mest unika bilarna har hamnat. Men prinsarna och oljeshejkerna låter oss andra (fattiga) få en glimt av deras svindyra samlarobjekt en gång om året. Nu pågår nämligen Riyadh Season Car Show i Saudiarabien där några av världens mest exklusiva bilar ställs upp till allmän beskådan. Ett antal säljs dessutom på auktion. Det samlade värdet på alla objekt måste uppgå till minst en miljard kronor.
Tim Burton (eller ”Shmee” som han kallar sig själv på Youtube) är för ovanlighetens skull så exalterad att han pratar osammanhängande och kameran viftar fram och tillbaka mellan alla modeller. Han beter sig som en 6-åring i en godisbutik:

– Var ska jag börja egentligen?? frågan han sig och rabblar upp bilmärken i rasande takt:
Han pekar på massor av specialdesignade Bugattis i olika färgkombinationer, men även Bugattis legendariska Chiron 110 Ans. Dessutom en McLaren P1 Carbon Series, Pagani Zonda Riviera, en Lamborghini Reventon, och bilar som Aston Martin V12 Vantage Zagato, Gumpert Apollo, Bentley Grand Limousine.
Och då har ”Shmee” bara gått igenom bilarna som står på gräsmattan. Inne i en glashall står de ÄNNU dyrbarare objekten:
Koenigsegg Jesko och Regera. LaFerrari, Enzo, F50, F40, Pagani Zonda HP Barchetta, Huayra Roadster och Huayra. Dessutom finns nya Aston Martin DBX på plats, likaså nya Apollo IE Golden Dragon i kolfiber.

– Jag var inte säker på vad jag skulle få se på min första resa någonsin till Saudiarabien, säger ”Shmee”. Men jag kan lova er att jag inte blev besviken! Här finns några av världens mest eftertraktade och moderna superbilar. Men även galet dyrbara klassiska bilar.

Utställningen håller på till 26:e november, sen rullas bilarna in i miljardärernas garage igen och väntar på nästa års utställning.
Vi vanliga knegare får nöja oss med en skakig film från en exalterad bilbloggare.

HÄR HITTAR DU SVERIGES MEST EXKLUSIVA BILAR JUST NU

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com