Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

180 000 kr – för en ny elbil

Nu ska Volkswagen minska Teslas försprång

Volkswagen ska bygga en ny lågpris-elbil.

Priset ska ligga på 180 000 kr – och stoppa Teslas framgångar Europa.

Det uppger ”hemliga källor till tidningen Automotive News.

Volkswagengruppen satsar hårt på elbilar. Planen är att ha 50 olika elbilsmodeller fördelade på koncernens olika varumärken: Volkswagen, Audi, Seat och Skoda.

Tidigare har VW lovat att bygga en relativt billig elbil, ID Neo, för runt 250 000 kr.

Men Teslas framgångar med ”folkbilen” Model 3 verkar ha stressat Volkswagens direktörer, som nu vill gasa ytterligare. Förhoppningen är att på sikt äta upp Teslas försprång.

Den nya superbilliga bilen sägs vara en liten crossover och tänkt att byggas i Volkswagens fabrik i Emden, Tyskland. Den ska finnas till försäljning efter 2020 och förhoppningen är att sälja 200 000 bilar per år.

Källorna som kommer med de här uppgifterna bill vara anonyma eftersom planen ännu inte klubbats igenom av styrelsen. Det finns inga bilder eller ritningar på den nya bilen (bilden ovanför artikeln är på ID Neo).

Tidigare har Volkswagens VD Herbert Diess sagt att man kanske ska ge licensen för sin elbilsteknoklogi till amerikanska tillverkaren Ford som ett led i deras prat om samarbete. Men tätare samarbeten även inom den stora VW-koncernen ska också minska kostnaderna, är det tänkt.

Först i raden av planerade elbilar är ID Neo, som kommer att byggas i Zwickau, Tyskland.

Med mindre komplexitet och färre modell-varainter räknar VW att tillverka elbilar dubbelt så snabbt som t ex en traditionell Golf.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com