Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elon Musks hemliga nyheter som skrämmer bildirektörerna

Tesla-chefen i natt: ”Ni har inte all info för att förstå hur grym den är”

Tesla och Elon chockade börsen och konkurrenterna med en ny superrapport i natt.
Nu avslöjar Musk att han har flera hemliga ess kvar i rockärmen.
– Cybertruck är bättre än folk vet. De har inte all info för att förstå hur grym den är.

Tesla skrämde i natt slag på konkurrenterna med flera nyheter i sin kvartalsrapport. Elbilsmärket avslöjar att nya suv:en Model Y börjar levereras om bara några veckor, i mars. Det kan innebära att den når Sverige redan i höst. Nyheter som säkert är jobbiga för Volvo, Ford, BMW och Volkswagen som lanserar sina nya el-suv:ar då.

TESLAS REKORDRAPPORT I NATT – LÄS MER

När de andra bilmärkena har svårt att få fram batterier och tvingas minska produktionen meddelar Tesla att de förbättrat sina batterier och ökar räckvidden med flera mil i Model Y.

Dessutom skrev Tesla upp försäljningsprognosen till över 500 000 bilar i år, en ökning med mer än 130 000 enheter jämfört med förra året.

Elon Musk avslöjade under investerarsamtalen i natt att han har flera hemliga ess med ny teknik att plocka fram. Tesla har reservationer för nya pickupen Cybertruck som räcker 3-4 år.
– Cybertruck är bättre än folk vet. De har inte all info för att förstå hur grym den är. Den är otrolig.

Börskursen pekar rätt upp i himlen och den värderingslogik som gäller för andra biltillverkare är inte relevant för Tesla. Tesla med 365 000 tillverkade bilar anses av marknaden vara mer värt än Volkswagen med över 10 miljoner gjorda fordon. Volkswagen tjänar pengar på varje bil, Tesla har ännu inte visat vinst under ett helt år. Den totala förlusten för 2019 blev cirka sex miljarder kronor före skatter. Förlusten per såld bil har dock krympt till 17 000 kronor.

Anledningen till den skyhöga värderingen stavas förväntningar och förhoppningar. Många investerare tror nu att Tesla kommer riva ner hela den gamla bilbranschen. De hoppas på allvar att Tesla ska bli bilbranschens svar på Apple. Volkswagen-chefen Herbert Diess tycks ge dem rätt och verkar skrämd av Teslas kommande nyheter.
– Om vi inte förändrar oss snabbt blir vi ett nytt Nokia.

I april lovar Elon Musk att presentera ytterligare hemliga nyheter som kan skaka om bilbranschen. Då kommer bolaget att hålla en ”batteridag” och berätta för omvärlden om de senaste framstegen inom batteriområdet.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com