Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Wild Fennec gör husbil av Land Rover Defender

Äventyrsbil blir ännu mer äventyrsvänlig med bättre bomöjligheter

Franska äventyrsentusiaster bygger boende på en Land Rover Defender. Resultatet är misstänkt likt en gammal svensk uppfinning.

Land Rover Defender har varit äventyrarnas val ända sedan 1948. När produktionen till slut upphörde tidigare i år, och lämnade fältet fritt åt Mercedes-Benz G-klass att vinna äventyrsköparnas gungst, hördes snyftningar och klagorop djupt inifrån världens djungler. För det är där de hör hemma, långt från våra allvarvägar.

Och bortom våra allfarvägar kan det vara svårt att hitta logi. Så ofta får man spendera även skönhetssömnen bak i bilen. Det har franska Wild Fennec tagit fasta på och förvandlat Land Rover Defender till en liten lägenhet med allt som djungeläventyraren behöver för att slippa surfa, förgäves, på någon av nätets alla hotellbokningssajter.

Visst ser det fiffigt ut, med lådan på ryggen som innehåller bilens boendedel. Men visst känns det också som om man har sett det förut, om än inte riktigt lika spektakulärt förpackat?

Ah, så var det ju. Toppola!
Ah, så var det ju.

Det fransk-brittiska svaret på Toppola lär kosta 50.000 euro, ungefär det tiodubbla i svenska kronor. Men min franska är inte god nog för att avgöra om det är med eller utan en Land Rover Defender i priset.

Foto: Irina Ivankiv/Youtube, Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com