Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildläcka på nya Land Rover Defender

Lanseras i två modellversioner – visas upp imorgon

Den ska visas upp imorgon på Frankfurts bilsalong. Men nu har bilder läckt ut på nya Land Rover Defender.

Ingen annan bilmodell tillverkades under så lång period som Land Rover Defender. Mer än två miljoner exemplar av modellen rullade av samma band, från 1948 till och med 2016.
Efter nästan fyra års paus är nu Defender tillbaka, i helt ny skepnad. Företagets marknadschef Felix Bräutigam sa i fjol att nya Defender inte ska bli en kopia, inte heller en retrobil. I stället ska det bli något som tar modellen framåt.
Har Land Rover lyckats? Tja, döm själv av bilderna som nu läckt ut på Instagram, dagen innan den stora avtäckningen på Frankfurts bilsalong.
Två modellversioner ska lanseras, Defender 110 och Defender 90 (siffrorna står för axelavståndet i tum).
Du som läser Bytbil regelbundet har säkert noterat det varit ganska vanligt med smygtagna bilder på den efterlängtade bilen.
Så sent som för någon vecka sedan publicerades en bild på en avmaskerad Defender vid inspelningen av nya James Bond-filmen där bilen har en roll.

Utseendet är väldigt långt ifrån tidigare generation, som hade rötter tillbaka till 1948 när Series I kom. I stället är formerna väldigt lika Range Rover-modellerna.
Markfrigången sägs fortfarande vara imponerande och gör Defender till en av de dugligaste terrängbilarna alla kategorier.

Bytbil återkommer med fler bilder när bilen avtäcks i Frankfurt.

HÄR HITTAR DU LAND ROVER DEFENDER

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com