Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvos Vintersaga en framgångssaga

Kampanjen belönades med ett Guldägg

Volvos kampanj och reklamfilm Vintersaga fick igår ännu en utmärkelse då Volvo Car Sverige tog hem ett Guldägg för kampanjen Vintersaga i kategorin Film.

– Det är vi mycket stolta över. Film är den mest prestigefyllda kategorin i tävlingen, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

Volvo Cars skriver själva om Guldägget:
”Kampanjen Vintersaga är en hyllning till Sverige och svenskarna under den tid på året när allt visar sig från sin allra tuffaste sida. Men det är också just dessa kärva förhållanden som gör att Volvo Cars bygger de bilar företaget gör. De poetiska och episka vinterbilderna som visar Sverige från norr till söder ackompanjeras av Ted Ströms melodi Vintersaga i en ny version signerad Oscar Linnros och Amanda Bergman. Medverkar gör också Börje Salming, Emma Green, Jason Timbuktu Diakité och Carin Rodebjer. Bilarna som lyfts fram i kampanjen är Volvo V70, XC70 och XC60.”

-Vi skapar våra kampanjer under begreppet Made By Sweden. För oss är det viktigt att visa fram vårt ursprung. Det ger varumärket styrka och visar omvärlden den grund vi arbetar utifrån som biltillverkare, säger Per Carleö.

Juryns motivering för att ge ett Guldägg till Vintersaga:
”Sverige är vidrigt. Det är mörkt, det är kallt, det är grått och det är trist. Det är på fullt allvar en förolämpning att bara gå ut genom dörren i nio månader av tolv. Men mitt i allt detta mörker och vemod finns det tydligen en idé. En idé som är så stark och så vacker att den tränger undan allt annat och lämnar en med en bisarr känsla av värme. Och stolthet.

Tack för inget, Sverige. Tack för allt, Volvo.”

Vintersaga fick också Silverägg i kategorierna Hantverk/film,ljud. Kampanjen har tidigare vunnit både 100-wattaren och fem guld för bästa reklamfilm i Roygalan.

Foto: Volvo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com