Redaktionen tipsar

100 000 i rabatt – om du köper ren Volvo

Jättesatsning i Tyskland på att få bort äldre dieslar

Den som byter bil i Tyskland kan få en dieselrabatt på upp till 10 000 kronor.
Rabatten gäller även nya Volvo.
– Utöver ovanstående kampanj i Tyskland finns inga planer på andra åtgärder i Tyskland eller andra marknader, säger talespersonen Annika Bjerstaf till Mestmotor.se.

14 städer i Tyskland kommer införa miljözoner där de enda dieselbilar som tillåts är de som uppfyller Euro 6d Temp tillåts. Nu införs stora rabatter för den som vill byta in sin dieselbil med äldre motorer mot en ny renare. Tyska regeringen och generalagenterna för en rad bilmärken har träffat en överenskommelse där bilägare kan få rabatter upp till 100 000 kronor vid köp av en ny mer miljövänlig bil.

Även svenska Volvo omfattas av rabatterna, enligt Mestmotor.

De som köper en ny Volvo får fem procents miljöbonus, rabatten kan även kombineras med inbyte och då kan kunden komma upp i hela 100 000 i rabatt. Det finns dock inga planer på att införa rabatterna i Sverige.

Volvo Cars tyska importör har lanserat en kampanj som support för Tysklands ambitioner att snabba på utvecklingen mot den senaste tekniken. Det är alltså en frivillig insats för att stimulera en förnyelse av den tyska vagnparken. Värt att notera är att alla Volvobilar på vägarna uppfyller gällande regelverk och har certifierats enligt gällande procedurer. Utöver ovanstående kampanj i Tyskland finns inga planer på andra åtgärder i Tyskland eller andra marknader, säger Annika Bjerstaf till tidningen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com