Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Volvoägarna är smutsigast av alla”

Ny undersökning: Bilägarna som städar bilen minst

Volvoförarare pekas ut som de smutsigaste bilägarna i en ny studie. Var tredje Volvoägare städar bara en gång på 6-12 månader. Mercedes-ägare är renligast – många städar varannan vecka.

En ny undersökning från Zuto Car Finance avslöjar hur bra olika bilägare sköter insidan av sina bilar. 2000 bilägare i Storbritannien har svarat på rapporten. Och av någon anledning är det svenska Volvo som verkar ha de minst renliga bilägarna.

30 procent av Volvoägarna är generade över röran i sina bilar, och Volvoägare är de som är mest benägna att ha lera på säten och mattor. Det kan bero på att de städar mest sällan av alla bilägare. Var tredje städar bara en gång på 6-12 månader.

Hyundaiägare är inte mycket bättre, en fjärdedel väntar sex månader eller mer innan bilen blir dammsugen. Citroënister är bara marginellt bättre, de är dessutom mest benägna att lämna snabbmatsrester i bilen. Var femte har gjort det.

Den som äger en Mercedes-Benz är betydigt mer städsugen. Hela 21 procent städar sin bil invändigt minst varannan vecka. Två andra tyska prestigemärken kommer hack i häl: BMW och Audi.

Många hundägare kör en Land Rover, så det kanske inte är så förvånande att 31 procent av ägarna tycker att djurhår är det äckligaste som finns i deras bilar. En av tio Audiförare har dessutom ett djur som spytt i bilen. Lika många Mercedes-ägare har upplevt hur deras husdjur har bajsat i bilen.

Trots att de städar så ofta skäms 50 procent av förarna så mycket för insidan på bilen att de inte vill ge någon lift.

Volvoägarna är mer avslappande. Trots att de aldrig städar är det bara sju procent som inte tagit upp liftare på grund av bilens insida och 70 procent skäms inte alls för insidan på bilen trots att de aldrig städar.

Volvoägaren:

Städar mest sällan av alla och har den lerigaste bilen.

Hondaägare:

14 procent har lämnat kvar spyor i bilen

25 procent har inte städat på sex månader eller mer.

Citroenägare:
Lämnar mer skräpmatsrester i bilen än något annat märke.

Hyundaiägare

De som oftast lämnar kvar använda blöjor i bilen.

Kiaägare

Lämnar oftast stinkande skor kvar i bilen.

Mercedes-ägare
Städar oftast av alla – men spiller dricka oftast

BMW-ägare

35 procent säger nej till liftare på grund av smutsig insida.

Audiägare

Lämnar oftast använda gymkläder i bilen

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com