Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volvo XC90 får Polestar-trim

Lite mer drag under galoscherna i stor-suven

Lite mer tryck i XC90. Nu går det att få sin Volvo-suv Polestaroptimerad. Och det kostar mindre runt tusenlappen per hästkraft
– Det handlar om att ha effekt tillgänglig när du behöver det och att ha kontroll, säger Robert Dahlgren, racing- och utvecklingsförare för Polestar Cyan Racing.

Polestar är numera Volvos prestandadivision och nu är det dags för en effektoptimering till nya suven XC90.
En skillnad från tidigare är att man i optimeringen tagit sig an hela drivlinan, något som innebär optimerad motorprestanda, gasrespons, växelhastighet och växelrespons.
– Nya Volvo XC90 är den överlägset mest avancerade bilen från Volvo vad gäller chassi och drivlina, något som gör den riktigt spännande för oss att arbeta med. Polestar-optimeringen tar dynamiken och körglädjen i XC90 ännu ett steg framåt från en redan hög basnivå, säger Niels Möller, Chief Operating Officer på Polestar, Volvo Cars.

Optimeringen går att få på både D5 och T6 motorerna.
I dieseln innebär det en effektökning från 225 till 233 samt ett höjt vridmoment från 470 till 500 Nm. De extra kusarna innebär att accelerationen 0-100 km/h putsas till 7,7 sekunder, men påverkar inte den blandade förbrukningen.
För T6:an är effektökningen något större och nu finns det 334 hästar och 440 Nm under huven. Även här har accelerationen blivit lite bättre 6,4- istället för 6,5 sekunder. Även här är bränsleförbrukningen opåverkad.
I båda fallen kostar optimeringen 9 200 kronor

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com