Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo XC90 får Polestar-trim

Lite mer drag under galoscherna i stor-suven

Lite mer tryck i XC90. Nu går det att få sin Volvo-suv Polestaroptimerad. Och det kostar mindre runt tusenlappen per hästkraft
– Det handlar om att ha effekt tillgänglig när du behöver det och att ha kontroll, säger Robert Dahlgren, racing- och utvecklingsförare för Polestar Cyan Racing.

Polestar är numera Volvos prestandadivision och nu är det dags för en effektoptimering till nya suven XC90.
En skillnad från tidigare är att man i optimeringen tagit sig an hela drivlinan, något som innebär optimerad motorprestanda, gasrespons, växelhastighet och växelrespons.
– Nya Volvo XC90 är den överlägset mest avancerade bilen från Volvo vad gäller chassi och drivlina, något som gör den riktigt spännande för oss att arbeta med. Polestar-optimeringen tar dynamiken och körglädjen i XC90 ännu ett steg framåt från en redan hög basnivå, säger Niels Möller, Chief Operating Officer på Polestar, Volvo Cars.

Optimeringen går att få på både D5 och T6 motorerna.
I dieseln innebär det en effektökning från 225 till 233 samt ett höjt vridmoment från 470 till 500 Nm. De extra kusarna innebär att accelerationen 0-100 km/h putsas till 7,7 sekunder, men påverkar inte den blandade förbrukningen.
För T6:an är effektökningen något större och nu finns det 334 hästar och 440 Nm under huven. Även här har accelerationen blivit lite bättre 6,4- istället för 6,5 sekunder. Även här är bränsleförbrukningen opåverkad.
I båda fallen kostar optimeringen 9 200 kronor

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com