Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo uppdatera sina laddhybrider

Elmotorns kraft ökar markant

Större
Stäng
  • Volvo V90
    Laddhybridversionen av V90 får en uppdatering av drivlinan. Foto: Volvo
  • Laddhybridversionen av V90 får en uppdatering av drivlinan. Foto: Volvo

Volvo Cars har lanserat en ny drivlina i sina laddhybrider som ska förbättra räckvidden, men även öka körglädjen och minska utsläppen.

Volvo Cars har introducerat en ny drivlina för laddhybriderna i 90- och 60-serierna. Räckvidden på el förlängs rejält och beräknas vara upp till cirka 90 kilometer.

Förklaringen till den förbättrade räckvidden är att Volvo Cars introducerar ett nytt batteri som har ett tredje lager med celler som ökar den nominella energin från 11,6 kWh till 18,8 kWh. Elmotor baktill blir kraftfullare och levererar 145 hästkrafter. Det betyder att Recharge T6 har en effekt på 350 hästkrafter och Recharge T8 har 455 hästar. Dessutom lanseras enpedalskörning på specifika modeller.

LÄS MER: Trafikmagasinet testar elektrisk Volvo 1992

– Det är år 2021 och människor ska inte längre behöva vara beroende av bensin eller diesel i sin vardagskörning. Våra senaste laddhybrider levererar all den elektriska räckvidd som behövs i de flesta människors dagliga liv, säger Henrik Green, chief technology officer på Volvo Cars.

Enligt Volvo Cars ska den nya drivlinan göra att kunderna kör mer på rent el-läge och kan potentiellt minska koldioxidutsläppen med upp till 50 procent. Den uppgraderade elmotorn innebär att kraften i bakhjulen ökar med 65 procent, vilket gör att bilen får en ökad körbarhet och bättre fyrhjulsdrift.

Den nya drivlinan introduceras på alla Volvo Recharge laddhybrider som baseras på SPA-plattformen, vilket inkluderar Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 och XC90 Recharge. De finns tillgängliga från och med nu.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com