Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen uppdaterar sina laddhybrider – längre räckvidd och snabbladdning

Har idag en 1,4-liters bensinmotor och batteri på 13 kWh

Större
Stäng
  • Volkswagen GTE laddas
    Volkswagen GTE laddas. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen GTE laddas. Foto: Volkswagen

Volkswagen ska uppdatera sina laddhybrider där drivlinan får längre räckvidd och snabbladdning.

Tyska biltillverkaren Volkswagen är mitt inne i sin elektrifieringsprocess och har lanserat en drös med modeller inom ID.familjen, exempelvis ID.3, och ID.4.

Nu ska Volkswagen uppdatera sina laddhybrider rapporterar tyska auto, motor & sport. I dagsläget finns bland annat Volkswagen Golf, Tiguan, Passat, Volkswagen Arteon och Volkswagen Touraeg som laddhybrider.

För tillfället används i de flesta fall en bensinmotor på 1,4-liter på cirka 150 hästkrafter och ett batteripaket på 13 kWh, vilket ger en räckvidd på mer än fem mil. Transmissionsmässigt används en sexväxlad låda med dubbelkoppling.

LÄS MER: Då tänker Volkswagen ta över som världens största elbilstillverkare

Volkswagen kommer uppdatera drivlinan i form av en mer mjukgående och modernare bensinmotor på 1,5 liter. Dock kommer den ha samma effekt som förra generationen. De behåller även den sexväxlade dubbelkopplingslådan. De ska även uppdatera batteriet där kapaciteten fördubblas. Det betyder att räckvidden på el kommer förlängas till som mest tio mil enligt WLTP.

Utveckling inom batteritekniken och förpackningen av batteriet betyder att det har samma storlek som förut. Batterierna kan laddas med 3,6 kW precis som förut, men kommer även kunna laddas med snabbladdning via CCS. Därmed ska det vara möjligt som bäst att ladda åtta mil på en halvtimme.

De första modellerna som kommer få den uppdaterade drivlinan kommer vara nya generationen av Volkswagen Passat och Volkswagen Tiguan. Antagligen kommer även Volkswagen Golf GTE och Golf eHybrid uppdateras, dock säljs inte eHybrid i Sverige.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com