Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo slår 15 år gammalt USA-rekord

”Våra bilar imponerar på amerikanska köpare”

Volvo Cars slår ett 15 år gammalt försäljningsrekord i USA i oktober.  Märket säljer 8807 bilar och ökar med 20 procent.
–  Vårt sortiment fortsätter att imponera på amerikanska köpare, säger USA-vd:n Anders Gustafsson.

Det har hunnit gå nästan 65 år sedan den första Volvon såldes i USA, men det svenska märket verkar långt ifrån pensionsmässigt. 1955 var PV444 den första Volvo-modellen som importerades till USA och markerade den svenska biltillverkarens ankomst till Nordamerika. Den var för den amerikanska marknaden utrustad med en 70-hk fyrcylindrig motor. Även då kunde kunder välja europeisk leverans.

64 år senare slår Volvo nya försäljningsrekord efter några mindre framgångsrika år. Under oktober månad noterade Volvo den bästa försäljningen sedan 2004, då gamla XC90-modellen var het i USA. Under oktober sålde Volvo 8807 bilar och ökade med 20 procent. Bakom den bästa försäljningssiffran på 15 år ligger tre modeller.

XC90 var den mest populära bilen i oktober och sålde 2 720 bilar, en ökning med 18,2 procent jämfört med oktober 2018. XC60 var tvåa med 2 285 bilar och den USA-producerade S60 trea med 2 193 sålda fordon.

– Vårt sortiment fortsätter att imponera på amerikanska köpare. Volvo Cars har gjort en försäljningsökning under tjugo av de senaste tjugofem månaderna, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef, Volvo Car USA & Senior Vice President Americas.

Även i Sverige hade Volvo en framgångsrik månad inför skattehöjningen vid nyår. Främst var det bensin- och dieselbilar som ökade. Totalt sålde Volvo 5125 bilar i Sverige under oktober. På modelltoppen fortsätter Volvo S/V60 som Sveriges mest populära bil med 1 878 registreringar. På tredje plats finns XC60 med 1 246 registreringar, och på sjätte plats återfinns S/V90 med 1 074 registreringar.

– Vi ser en bra höst på den svenska marknaden, med starka registreringssiffror och flera bilmodeller i toppen. Det visar hur omtyckta våra bilar är både bland privat- och företagskunder, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com