Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo-vd:ns varning för Amazon

Efter kriget med handlarna - fruktar Jeff Bezos

Volvo varnar för Amazon. Ja, inte modellen alltså, utan e-handelsföretaget. Volvos USA-vd Anders Gustafsson fruktar att Amazon ska äta upp bilhandelns vinster.

Volvo har trots försäljningsökningen haft ett skakigt förhållande till sina handlare i USA efter att många handlare varit kritiska mot den internetsålda bilprenumerationen ”Care by Volvo”. I Kalifornien har det gått så långt att Volvo-handlarna kallar programmet illegalt och har skickat en 199-sidig begäran till myndigheterna om att stoppa Care by Volvo.

På en konferens i samband med New Yorks bilsalong denna vecka så slog Volvos USA-vd Anders Gustafsson tillbaka.

– Volvo kommer inte sluta ansträngningar för att åstadkomma förändringar av hur bilar säljs, oavsett om bilhandlare gillar det eller inte.

Han visade samtidigt uppe en Powerpoint-slide där en av sidorna åsyftade Jeff Bezos, Amazons vd och grundare, och fram till sin skilsmässa världens rikaste man. ”Din marginal är min möjlighet”, stod det.

– Vi måste vara öppna för nya idéer, annars komnmer den här killen och jagar våra marginaler, och han kommer att hitta dem snabbare än vad vi gör.

Under första kvartalet i år ökade Volvos försäljning i USA med 9,8 procent till 22058 sålda bilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com