Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagens nya elbil för storfamiljen

Visar upp kombin som koncept - tillverkas från 2021

Nu visar Volkswagen upp sin nya elkombi ID.Space Vizzion. Bilen är än så länge ett koncept – men släpps inom ett par år. Räckvidden blir hela 59 mil och inredningen är vegansk. Dessutom finns det elektriska skateboards i bagaget.

Volkswagen visar upp sin nya elektriska kombi på Los Angeles Auto Show som börjar nästa vecka.

ID. Space ska ge en försmak om en framtida produktionsversion för Europa, Nordamerika och Kina. Det blir den sjunde modellen i Volkswagens elbilsfamilj, varav bara ID.3 är visad i produktionsklar modell hititlls. Nu finns det ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY och ID. ROOMZZ. Ja, det är inte lätt att hålla koll på alla elektriska Folkvagnar med olika ID:n.

Kombin blir väldigt strömlinjeformad och den låga luftmotståndskoefficienten på 0,24 bidfrar till en lång räckvidd. En batterikapacitet på 77 kWh netto ger en räckvidd på upp till 590 km (WLTP). Fartresurserna med en elmotor på 340 hk går heller inte att klaga på: 0-100 km/h på 5,4 sekunder.

Interiören är vegansk och kommer med AppleSkin. Utseendemässigt har den släktskap med de andra elbilarna, men Volkswagen vill att kombin ska ha mer avantgardistisk karaktär. Ett tecken på det är att det finns inbyggda skateboards under bagaget som går att ta loss och åka på. Eller är det hooverboards?

Invändigt bjuder konceptbilen på en helt digital förarmiljö. För första gången presenteras här all information primärt på en head-up-display (HUD) med förstärkt verklighet (AR). AR-head-up-displayen ersätter helt den traditionella instrumentuppsättningen som nu istället utgörs av en sekundär minidisplay som endast visar det mest grundläggande. All information, underhållning liksom alla bilinställningar samt komfort- och onlinefunktioner har grupperats samman på en 15,6”-pekskärm.

Den produktionsklara versionen presenteras preliminärt i slutet av år 2021 och kommer sedan att lanseras i olika versioner i Europa, Nordamerika och Kina.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com