Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen I.D. siktar mot 2020

I kölvattnet av dieselgate går Volkswagen mot eldrift

Bytbil rapporterade alldeles nyligen om Volkswagens elektriska framtid. Nu har företaget presenterat sin första kommande unika elbilsmodell, I.D.

Volkswagenkoncernen har tidigare meddelat att de vill vara främst i världen på att leverera hållbar mobilitet. Nu vet vi vad de har menat med det, för Volkswagen I.D. pekar ut Volkswagens framtid och gör det med hela handen.

Tanken är att en modell baserad på I.D. ska lanseras under 2020, en fullt eldriven, utsläppsfri bil full med finesser. Fem år senare ska dessutom en fullt autonom, självkörande version göra entré för allmänheten.

Då ska man också ha i åtanke att Volkswagen föreställer sig framtiden som elektrisk och koncernen som helhet räknar med att ha 30 nya elbilsmodeller till 2025.

Själva I.D. är en bil i Polo-storlek med en 170-hästars elmotor och Volkswagen tänker sig att räckvidden ska hålla uppåt 60 mil. Trots att I.D. är kortare än en Golf ska utrymmena motsvara dem i Passatmodellen – möjligt tack vare att batteripaketet är placerat under golvet.

Framför allt visar den på det formspråk som Volkswagen tänker införa på sitt elbilssegment. Vi lär se mer i samma stil framöver, alltså.

Foto: Volkswagen
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com