Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Voi: Användarna måste också ta ansvar

Elscooterföretaget om oredan på Stockholms gator

Elscooterföretaget Voi bemöter nu kritiken från polischefen Hans Nilsson. De menar att olycksstatistiken är överdriven av media och att de gör mycket för att lindra kaoset.  – Vi kommer med egen olycksstatistik och jobbar nära Stockholms Stad, säger Kristina Hunter Nilsson, PR-chef på Voi.

På ett år har Voi gått från noll till två miljoner åkturer i Sverige. Den snabba tillväxten skapar utmaningar, men företaget arbetar hårt för att tillväxten ska gå så smidigt som möjligt.

– Vi jobbar nära med Stockholm stad. Vi vet att användarna uppskattar att få åka med våra elscootrar. En sak vi har gjort är att inrätta hotspots där cyklarna står parkerade, säger Kristina Hunter Nilsson.

Voi vill att alla som använder en elscooter ska vara medvetna om trafikreglerna och köra säkert, och de avråder från att använda elscootern när man druckit alkohol.

– Det saknas tillförlitlig olycksstatistik, och media har överdrivet antalet olyckor, även om en olycka är en för mycket. Vi kommer att komma med en egen olycksrapport i slutet av augusti.

Voi har inte gjort någon exakt beräkning, men menar att de bidrar till att förbättra miljön i Stockholm då många som ska göra en kortare resa väljer elscooter i stället för bil och mc.

– Det är för mycket bilar i Stockholm, trängseln är stor. Även för våra användare vore det bra om det fanns fler cykelbanor. Vi kan bidra till bättre ljud- och luftkvalitet om det blir färre bilar.

Problemet med att elscootrar ligger slängda runt om i Stockholm tar de på allvar, och det är inte bra för Voi heller.

– Det är viktigt att man ställer dem på rätt ställe. Vi har ett ansvar till en viss gräns, men användarna måste också ta ansvar. Vi har sagt att vi ska hämta dem inom två timmar om de stå eller ligger på fel ställe.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com