Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Bugatti Chiron mot en F1-bil – vem vinner?

En extrem lyxbil, mot en Formel 1-bil? Vem vinner i ett dragrace? Svaret borde vara enkelt, men det är det faktiskt inte.

Bugatti Chiron mot en Red Bull Formel 1-bil. Så mycket prestanda, men så olika. Den ena, en lyxbil med extremt många hästkrafter, den andra är en mästerskapsvinnande bil som nog är antitesen till lyx. Föraren får ett formbart säte och en avtagbar ratt.

Bytbil har tidigare berättat om Youtubekanalen Carwow som har gjort en del intressanta dragace under våren. Bland annat tre brutalt snabba elbilar: Audi E-tron GT RS, mot Porsche Taycan Turbo, och Tesla Model S Performance. De har även genomfört ett dragrace mellan nya Rimac Nevera och en Ferrari SF90 Stradale. 

Nu har samma konto genomfört en duell mellan Bugatti Chiron och en Red Bull från säsongen 2011. Det var ett extremt framgångsrikt år för Red Bull som vann både förar och konstruktörsmästerskapet, mycket tack vare sin 2,4-liters V8-motor från Renault som genererade 750 hästkrafter, och inte Honda som de använder sig av idag vars logga står på bilen i klippet. Dessutom var det ett helt annat motorreglemente. 

Bugatti har istället en åttaliters W16 med fyra tubros som genererar 1 500 hästkrafter, och har även fyrhjulsdrift. 

De jämför såklart bilarna i ett par dragrace och även ett par andra test, och det är emellanåt riktigt jämn. Du ser allt i videospelaren ovan. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com