Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Dragrace mellan två världsmästare

En världsmästare i Formel 1 och en i Formel E

I förra veckan genomfördes ett dragrace mellan två världsmästare, varav en av dem blev världsmästare i Formel 1 2016. Dessutom genomfördes dragracet under speciella förhållanden.

En världsmästare i Formel 1, mot en världsmästare i Formel E, i ett dragrace. Nico Rosberg som blev världsmästare i Formel 1 2016, mot 2017 års världsmästaren i Formel E, Lucas di Grassi, i ett dragrace, i ett par Audis. 

Men det är inte vilka Audis som helt. Nico Rosberg kör i en Audi RS e-tron GT, som presenterades för en vecka sedan. När de spelare in videon så hade den fortfarande sin camouflage. Bilen har 598 hästkrafter och 830 Nm i vridmoment. Den gör 0-100 km/h på 3,3 sekunder och har en topphastighet på 250 km/h. 

På andra sidan står andra generationens Formel E-bil. Den genererar cirka 335 hästkrafter, men eftersom den är så lätt, gör den 0-100 km/h på 2,8 sekunder. 

Dock är förhållandena under dragracet svåra eftersom det är låga temperaturer och blött (snöar), så knappast idealt. Oavsett så blir det förvånansvärt jämnt.

Förutom själva dragracet så visar Nico Rosberg runt på Audis anläggning, inklusive deras Formel E-simulator, och det enorma troféskåpet eftersom den tyska biltillverkaren har nått enorma framgångar inom motorsporten. 

Du ser dragracet i videospelaren ovan. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com