Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: 45 sportbilar stoppades – misstänkta för illegal gaturacing

En bil bogserades bort för misstänkta illegala förändringar

En grupp med 45 sportbilar stoppades nyligen av polisen, misstänkta för att ha genomfört illegal gaturacing. 

Tänkt dig Fast & Furious, exempelvis Tokyo Drift (eller någon annan film i serien för den delen), men på riktigt. Nyligen stoppades en grupp på 45 sportbilar av polisen i Hongkong. Myndigheterna startade operationen på morgonen och stoppade bilarna vart efter de kom körandes i höga hastigheter på en motortrafikled.

Det var så många bilar, att polisen var tvungen att stänga av två körfält för att stoppa varenda bil. 

Som man ser i klippet från South China Morning Post, är det åtskilliga lyxiga bilar som har stoppats. Bland annat ett antal olika LamborghiniPorsche och Ferraris, en handfull Nissan GT-R, McLarens, och en MercedesAMG GTS. Bland annat fanns det en Lamborghini Murceielago, och tre Aventador SVJ. 

En Nissan GT-R bogserades bort efter misstankar om att den hade modifierats på ett olagligt sätt. Dessutom beordrades nio bilar att besiktigas innan de åter skulle få åka på allmänna vägar. 

Enligt en lokalpolitiker i Hong Kong, var det personer som bodde nära trafikleden som hade klagat på buller som tros ha orsakats av racerbilar, och det hade pågått en längre tid. Speciellt störande var det efter midnatt, eller runt småtimmarna under helger, och högtider.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com