Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världspremiär: Nya Audi A4

Se bilderna på Audis nya storsäljare

Storsäljaren Audi A4 har blivit rejält förnyad. Bilen får ny bredare grill, nya lampor och nya sidolinje på karossen med Quattro-veck. Invändigt får bilen Audis senaste infotainmentsystem. Under huven finns mildhybridteknik och elkompressorer.

Nyligen gick Audi ut och firade att A4-modellen fyller 25 år, och framgången för bilen är mycket viktig för krisande Audi. Och nu presenteras en rejält uppdaterat Audi A4 som förhoppningsvis kan väcka lite liv i Audis dalande försäljning.

Modellen får en rad uppdateringar exteriört sett för att ansluta till Audis senaste designspråk. Den uppdateras både i fronten med ny grill och i aktern med ny stötfångare och nya lampor. Dessutom får den en sidolinje som mer liknar storebror A6, bland annat med breddning för hjulhusen, en designdetalj som kommer från Audi Quattro.

A4-programmet kommer med flera mildhybrider, som ska spara bränsledroppar och ge ökad komfort. Det kommer även komma en V6 TDI tillsammans med mildhybrid-teknik och en elektrisk kompressor.

Mellanklass-Audin får äntligen LED-strålkastare som standard, även med Matrix-teknik.
Audis designteam har även blandat till en del nya färger, och kunderna kan välja mellan inte mindre än 12 kulörer.

Interiört så blir det en ny större pekskärm i cockpit, och nya färger och klädslar. Evolution i stället för revolution.  När det kommer till motoralternativen i Europa så går de från A4 35 TFSI med 147 hästkrafter till 3.0 TDI med 227 hästkrafter.

Bilen fortsätter att erbjudas i en sportigare S4-variant, när det gäller bensin handlar det om en turboladdad V6:a på 349 hästkrafter som gör 0-100 km/h på raska 4,7 sekunder. Nytt är att S4-kunderna kan beställa en diesel med elektrisk kompressor som har 342 hk och gör 0-100 på 4,8 km/h.

Bilen finns att beställa inom några veckor, men Audi har ännu inte presenterat svenska priser.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com