Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världspremiär: Här är Kia Sorento Plug-In Hybrid

Ska lanseras i tre utrustningsnivåer

Nu presenteras fjärde generationen Kia Sorento som laddhybrid.
Familjesuven har en systemeffekt på 265 hästkrafter och ett batteri på 13,8 kWh.
Beställningarna börjar under hösten och de första leveranserna ska ske i början av nästa år.

Sedan i början av juli har nya generationen av Kia Sorento varit beställningsbar i dieselutförande i Sverige. Det har varit klart sedan tidigare att en laddhybridvariant också skulle presenteras. Den dagen är nu kommen.

Denna laddhybridvariant av fjärde generationens Sorento har en elektrifierad drivlina med ett högkapacitetsbatteri på 13,8 kWh och en elmotor på 66,9 kW (alltså 91 hästkrafter). Den turboladdade bensinmotorn på 1,6 liter ligger inne med 180 hästar och har ett vridmoment på 265 Nm. Det ger en total systemeffekt på 265 hästkrafter och 350 Nm.

Hur lång räckvidd den har och hur utsläppssiffrorna ser ut får vi vänta med att presentera. Kia hälsar i ett pressmeddelande att det ska bekräftas närmare försäljningsstarten, som ska ske under hösten.

Genom en sexväxlad automatlåda sker drivning på alla fyra hjulen, vilket enligt Kia ska tillåta både bensin- och elmotorn att ge full effekt samtidigt med minimala energiförluster. Det är också första gången som Kia använder sig av ett oberoende kylningssystem för batteripaketet i en laddhybrid. Batteriet sitter förresten under golvet till passagerarutrymmet på den nya suv-plattformen som Sorento har byggts på, vilket ger en rymlig sjusitsig kupé och ett bagageutrymme på hela 809 liter.

Nya Kia Sorento ska lanseras i tre utrustningsnivåer. Dessa är Action, Advance och Advance Plus. Några svenska priser för Plug-In hybriden, som är klimatbonusberättigad, är inte fastställda ännu. Enligt Teknikens Värld lyder dock de preliminära priserna följande:

Kia Sorento 1,6 T-GDi Plug-In Hybrid AWD AUT Action 7-sits: 538 900 kronor.

Kia Sorento 1,6 T-GDi Plug-In Hybrid AWD AUT Advance 7-sits: 568 800 kronor.

Kia Sorento 1,6 T-GDi Plug-In Hybrid AWD AUT Advance Plus 7-sits: 598 700 kronor.

De första leveranserna av nya Kia Sorento Plug-In Hybrid sker i början av 2021.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com