Redaktionen tipsar

Nya Kia Sorento kan nu beställas i Sverige

Den fjärde generationen Kia Sorento kommer först som diesel och senare i år som laddhybrid.
Familjesuvens billigaste utrustningsnivå lyder 469.900 kronor.

Kia Sorento får i den nya versionen större utrymmen, uppkopplade tjänster och de senaste förarassistanssystemen. Och med en instrumentpanel som tycks vara inspirerad av Volvo XC40. 

Dieselversionen blir det första motoralternativet för Sverige. Den är beställningsbar redan nu och kommer till Sverige i september. Först mot slutet av året kommer lanseringen av laddhybriden – som kombinerar bensin- och el-drift. Mer information om den modellen väntar.

Precis som tidigare är dieselmotorn på 2,2 liter. Men modifikationer, som det nya aluminiumblocket, gör att den väger 19,5 kilo mindre. Totalt pratar vi om  202 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 440 Nm. Motorn är länkad till Kias nya 8-växlade DCT-växellåda (8DCT) som bidrar till att sänka förbrukningen med 2-3 procent jämfört med en konventionell 8-växlad automatlåda.

Preliminära siffror från Kia säger att den blandade bränsleförbrukningen enligt WLTP är 6,9 l/100 km och CO2-utsläppet ligger på 179 g/km.

Nämnas bör är att dragvikten ökas på till 2,500 kg, jämfört med nuvarande Kia Sorento som får dra 2,000 kg.

Bilen kommer med tre olika utrustningsnivåer. Priset börjar på 469.900 kronor för Action-paketet. Advance-paketet kostar sedan 499.800 kronor och för Advance-plus-paketet behöver man hosta upp 529.700 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com