Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lika som bär: Nya Kia Sorento och Volvo XC40

Ser du skillnaden på bilarnas instrumentpaneler?

Större
Stäng
  • New Volvo XC40 - interior
    New Volvo XC40 - interior
  • New Volvo XC40 - interior
  • New Volvo XC40 - interior

Nu visar Kia upp nya  sjutsitsiga suv:en Sorento i sin helhet.
Den kommande laddhybriden lär bli en storsäljare i Sverige.
Instrumentpanelen tycks vara inspirerad av Volvo XC40 – ingen dålig förebild.

Fjärde generationen av Kia Sorento kommer som diesel, hybrid och laddhybrid.
– Utvecklingen av Sorento under 18 år påminner om Kias varumärkesresa. Det är en viktig lansering för Kia, särskilt när vår flaggskepps-suv nu även får elektrifierad kraft för första gången, säger Emilio Herrera, VD, Kia Motors Europe.

Den nya modellen har vuxit marginellt, 10 mm, på bredden och längden: 1 900 mm respektive 4 810 mm. Med den nya plattformen har axelavståndet ökat med 35 mm till 2 815 mm vilket tillsammans med kortare främre och bakre överhäng har förändrat bilens proportioner något.

Interiört så kommer en ny förarorienterad design med ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster och 10,25 tums navigation/infotainmentskärm. Kias designteam verkar ha sneglat en hel del på Volvo XC40 när de ritade instrumentpanelen, på passagerarsidan är den intill förväxling lik Volvon.

Den något större karossen ska ge goda utrymmen för såväl passagerarna, upp till sju personer på tre sätesrader, som bagaget.

Kia Sorento Hybrid har en 1,6-liters T-GDi bensinturbo med en elmotor på 44,2 kW, sexväxlad automatlåda och ett litiumjonpolymerbatteri på 1,49 kWh. Totaleffekten är på 230 hk och 350 Nm i maximalt vridmoment. Detaljer om laddhybriden har Kia ännu inte offentliggjort. .

Dieselmotorn på 2,2-liter på 202 hk och 440 Nm har fått nytt aluminiumblock vilket gjort den 19,5 kg lättare än motorn i tredje generationen Sorento. Motorn är länkad till Kias nya 8-växlade DCT-växellåda (8DCT) som bidrar till att sänka förbrukningen med 2-3 procent jämfört med en konventionell 8-växlad automatlåda.

I Sverige kommer nya Kia Sorento lanseras i tre utrustningsnivåer; Action, Advance och Advance Plus. Priserna är ännu inte fastställda. Laddhybriden kan förbokas nu, men levereras mot slutet av året.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com