Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Vändningen: Inga Rolls-Royce till VM-hjältarna

Hett spridda uppgifterna dementeras

Större
Stäng
  • Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien, och en Rolls-Royce Phantom.
    Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien, och en Rolls-Royce Phantom.
  • Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien, och en Rolls-Royce Phantom.

Saudiarabien stod för en av de största skrällarna i Fotbolls-VM:s historia när de slog Argentina.

Efter segern rapporterades det att kronprinsen Mohammed bin Salman skulle belöna samtliga 26 spelare med varsin Rolls-Royce Phantom.

Men denna ”viralvänliga” story ser ut att ha varit lögn.

Nog har det blivit en hel del snackisar i fotbolls-VM.

Rent sportsligt har Saudiarabiens skrällvinst över Argentina med 2-1 blivit en av de största. Inte minst när historien fick lyxigt strössel.

De senaste dagarna har det nämligen rapporterats friskt om kronprinsen Mohammed bin Salmans påstådda belöning till spelarna. Det har hetat att han lovat alla spelare i det saudiska landslaget varsin Rolls-Royce Phantom efter deras bragd.

Hade kostat minst 120 miljoner

Dessa utlägg hade ju inte drabbat någon fattig direkt. Men det är förstås hutlösa summor som krävs för att köpa in 26 stycken Rolls-Royce Phantom.

Om vi utgår från en basversion ligger den prislappen på omkring 4,7 miljoner kronor. Multiplicera detta med antalet spelare i truppen så hade det betytt en totalsumma på strax över 120 miljoner kronor.

”En seriös federation”

Men nu dementeras alltså dessa uppgifter av Saudiarabiens förbundskapten Herve Renard.

– Det finns ingen sanning i detta. Vi har en väldigt seriös federation och idrottsminister och det är inte rätt tid att få något just nu, säger han på en presskonferens enligt Daily Mail.

Han åsyftar att det finns fler matcher att spela i mästerskapet och att lagets ambition är att ta sig vidare från gruppspelet.

Det återstår att se om Saudiarabien lyckas med det uppdraget – och kanske blir belönade i slutändan trots allt. För det vore ju ändå inte första gången. Väl?

Efter VM 1994 är det allmänt känt (trots att uppgiften är obekräftad) att Saudiarabiens Saeed Al-Owairan faktiskt fick just en Rolls-Royce efter sitt mål mot Belgien.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com