Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Uppdaterad: Kode57 en uppvisning i design

Ken Okuyamas senaste visades upp i Kalifornien

En av bilvärldens mesta doldisar kliver fram i rampljuset. Mannen bakom Ferrari Enzo lanserar en bil under eget namn.

Ken Okuyama är designern som haft sina fingrar i många syltburkar. Han hjälpte till med formgivningen av Porsche Boxster och som kreativ chef på Pininfarina låg han bakom ett antal italienska kostymer, däribland Ferrari Enzo.

Sedan klippte han banden med bilindustrin och startade eget. Mellan alla snabbtåg och solglasögon som rann ur hans penna kom också en och annan fyrhjuling. 2008 skapade han K.O. 7 Spider, en liten öppen sportbil med friliggande hjul som också tillverkades i en liten serie.

Vadå badkar på hjul?

Vadå badkar på hjul?

Hans senaste skapelse, kallad Kode57, har aluminiumchassi, kolfiberkaross och V12-motor under den långa huven. Varifrån tekniken är hämtad är inte känt, men gissningsvis är det någon Ferrarimodell som har fått bidra med bitarna.

Några produktionsplaner eller eventuella prisstrategier är inte kända, men boxaren Floyd Mayweather lär ha beställt det första exemplaret.

Uppdatering: det står klart att drivlinan hämtats från Ferrari 599 GTB Fiorano, att motorn är vässad till drygt 700 hästkrafter, att ekipaget väger 1.451 kg och att bara fem exemplar ska byggas och säljas för 2,5 miljoner dollar styck.

Foto: Ken Okuyama Cars
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com