Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Unik periskop-Lamborghini kan bli din

Ägd av F1-legenden Walter Wolf

Nu finns möjligheten att köpa en riktigt unik Lamborghini Countach. Bilen har ägts av F1-legenden Walter Wolf som också räddade hela Lamborghini på 70-talet. Countachen har det unika periskop-taket.

Walter Wolf är känd som oljemiljardären som gick in i Formel 1 i slutet av 1970-talet och höll sånär på att bli världsmästare direkt.

Vad som är mindre känt är att Wolf även räddade Lamborghini från undergång i början av 1970-talet. Han hjälpte företaget undan den värsta krisen med en kontantinsats och köpte också en unik Countach av tidig årsmodell. Nu har du chansen att köpa bilen på Retromobils auktioner i Paris i början av februari.

Bilen är av 1974 års modell – långt innan Countachs unika Bertone-design var nedlusad av kjolar och gigantiska luftintag.

En unik detalj som den delar med de första 150 bilarna är periskoptaket. Genom ett urtag i taket och speglar kunde föraren se bakåt. Detaljen togs sedan bort och alla Countach-förare har fått leva med usel bakåtsikt, en mardröm innan backradarn existerade. Wolfs exemplar är det 15:e som byggdes.

Bilen har en 3,9-liters V12:a som utvecklar 375 hästkrafter och garanterar rejäla fartresurser som slår det mesta från 1970-talet. Walter Wolf tyckte dock motorn var i klenaste laget och beställde tre specialmodeller ”Walter Wolf-edition” av Countach med V12:an förstorad till fem liter.

Den unika periskopbilen såldes, men har tagits väl omhand under åren, bilen har endast gått 2000 mil.

Den beräknas gå för cirka en miljon euro.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com