Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghinin gömdes i 40 år efter trafikolyckan

Unika Countachen hittad - ägd av kunglighet

Här är otroliga garagefyndet efter över 40 år. Den första ägaren bröt benet när han krockade Lamborghinin innan den gömdes undan. Nu ska den kungliga Countach bli som ny igen.

Det finns något extra fascinerande över Lamborghini Countach – och kraschade exemplar väcker extra uppmärksamhet. Fråga bara skaparna av filmen Wolf of Wall Street som väckte enorm uppmärksamhet när en drogad Leonardo DiCaprio skrotade en miljonbil från 1989.

Nu har bilrenoverarna Kidston Motor Cars hittat verklighetens Wolf of Wallstreet-bil. Det handlar om en unik Lamborghini Countach LP400 med V12-motor från början av 1970-talet. Bilen är tillverkad i endast 150 exemplar innan Lamborghini uppdaterade modellen. Det handlar om en av de mest eftersökta Countach-modellerna som har ett periskop i stället för en traditionell backspegel.  Nyligen såldes en likadan bil, men i toppskick, på Sotheby’s för 12 miljoner kronor.

Det här exemplaret är dock långt ifrån toppskick, utan hittades gömt i ett garage efter 40 år. Det schweiziska företaget har specialisterat sig på att renovera klassiska superbilar tillbaka till mint condition. Nu ska bilen få komma till Italien för att få chassit reparerat.

För 40 år sedan var bilen med om en rejäl trafikolycka där den första ägaren bröt benet, och sedan gömdes den undan i ett garage fram tills alldeles nyligen.  Bilen är i ett bedrövligt skick, men nu ska den bli som ny igen.

Enligt obekräftade uppgifter i sociala medier och på sajten Autoevolution ska bilen vara ägd av Qatars kungafamilj sedan den var ny 1972, och den ska vara beställd ny av Shejk Khalifa Al Thani, mannen som var Qatars emir fram till 1995.

Enligt uppgift ska bilen haft unika blå fälgar när den levererades. En unik detalj som den delar med de första 150 bilarna är periskoptaket. Genom ett urtag i taket och speglar kunde föraren se bakåt. Detaljen togs sedan bort och alla Countach-förare har fått leva med usel bakåtsikt, en mardröm innan backradarn existerade.

Bilen har en 3,9-liters V12:a som utvecklar 375 hästkrafter och garanterar rejäla fartresurser som slår det mesta från 1970-talet.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com