Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Köp del i Lamborghinin - för 1200 kr

Ny kul sparform - i superbilar

Nu kan du investera i läckra sportbilar – för en femhundring. Genom Rally Rd kan du köpa en del i den här Lamborghini Countachen. Nu har företaget öppnat sitt första showroom i New York.

Är du trött på tråkiga fonder och bankkonton? Nu kan du köpa aktier i exklusiva sportbilar i stället. Den här Lamborghini Countachen på bilderna blir din för 1200 kr per aktie. Men du kommer tyvärr inte få köra den, den kommer att stå utställd i ett showroom i New York. Nya investeringsformen Rally Rd har lockat till sig 90 miljoner i riskkapital från olika investerare och möjliggör för privatpersoner att investera i dyra klassiska bilar tillsammans med andra.

– Om du inte har 90 miljoner kronor kontant, så är det ingen idé att börja investera i veteranbilar och bygga upp ordentliga världen, säger Christopher Bruno, en av grundarna, till CNBC.

Han säger att en av grundtankarna med Rally Rd är att man ska känna sig som en ägare utan att ha bekymren och utgifterna för att äga en dyr klassisk bil.

En av bilarna som säljs ut från start är den här Lamborghini Countachen från 1980 som kostar 1200 kr per aktie, men även klassiska Porschar och Ferrari kommer att bli aktuellt. Den genomsnittlige användaren tros vara 27 år och ha uppemot 10 000 kr att investera.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com