Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uday Husseins Ferrari F40 hittad - här göms den

Uday Husseins försvunna Ferrari F40 verkar vara återfunnen.
Saddam Husseins sons superbil står gömd i ett garage i Erbil och är i ett miserabelt skick.
– Jag har sett den med egna ögon. Den är riktigt risig och behöver en total renovering, berättar en av BytBils läsare.

För en dryg vecka sedan gick Youtubern Ratarossa ut och efterlyste Uday Husseins försvunna Ferrari F40. Bilen skulle ha överlevt Irakkriget och finnas på ett hemligt ställe i Irak.Saddams son Uday Hussein var känd både för sin grymhet och hängivenhet som bilsamlare. Enligt en artikel i Time hade han en heltidsanställd som letade bilar att köpa och hade som mest 1000 bilar i sin samling.

När USA invaderade Irak brändes de flesta bilarna i Uday Husseins samling upp, men på något mirakulöst sätt lyckades Ferrari F40:n undgå att brännas upp. Och sedan dess har olika bilder på bilen i ett miserabelt skick cirkulerat.

Och efter Ratarossas efterlysning verkar det som att bilen fortfarande existerar och är uppspårad. En läsare som kräver att få vara anonym har hört av sig till BytBil och berättar att han nyligen sett bilen och vet var i Irak den finns.

– Jag är själv irakier och har sett den med egna ögon senast i februari. Den står i säkert förvar, men är i miserabelt skick. Ferrarin kommer att kräva en totalrenovering, säger läsaren till BytBil.

Även Ratarossa fick flera tips om var den värdefulla men förfallna Ferrarin finns gömd.  Chris ”Big Chris” Smith från Gas Monkey Garage berättar nu att han flögs in till Irak 2016 för att hitta bilen – och han lyckades. Big Chris berättar för Ratarossa att bilen saknade många delar och kunde inte startas. Mätarställningen är trots det hemska skicket endast 370 mil. På senare tid har bilen reparerats, men i ett klipp misständer motorn och skicket lämnar fortfarande mycket i övrigt att önska.

Bilen är därmed i ungefär samma skick som på de bilder som tidigare har cirkulerat. Den står dock inte längre ute i dammet och förfaller, utan står i mer säkert förvar i ett garage. Enligt uppgifter ska den finnas i Erbil i norra Irak.

Bilen är nu till salu för 12 miljoner kronor, men den som köper den får vara beredd på extrema utmaningar om bilen ska flyttas ut från Irak.

– Det är jättesvårt att få ut bilen från Irak. Enda sättet att göra det på är att smuggla ut det. Men som det ser ut nu är det mycket svårt. Men vem vet, kanske kommer den till Sverige en dag, säger BytBil-läsaren som säger sig ha sett bilen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com