Redaktionen tipsar

Ferrari F40 – i modern tappning

Så här hade drömbilen sett ut om den släppts igen

Visst minns du Ferrari F40? Nu har superbilen återuppstått i modern tappning. Industrideisgnern Samir Sadikhov har jobbat över ett år med bilen.  Snälla Ferrari, bygg den!

F50, Enzo, LaFerrari. Ferraris allra värsta supersportbilar har alla sina rötter tillbaka till F40 som lanserades 1987. Vi kan kalla den alla supersportbilars moder.

Nu har industridesignern Samir Sadikhov släppt sin tolkning på hur bilen skulle ha sett ut om den relanserats i en modern tappning i år. Och den är så läcker att vi tappar hakan.

Under mer än ett år har Sadikhov suttit vid ritbordet och gjort tredimensionella renderingar. Resultatet är en racinginspirerad kupé som lånat dragen från den klassiska F40:n, men ändå känns modern och långt mycket snyggare än många av de supersportbilar som tillverkas i dag. Tycker vi helt partiskt, vad tycker du?

Andra detaljer som lånats från F40 är de rektangulära strålkastarna och den stora vingen baktill.

Insidan är mer än fullt modern, i själva verket är den futuristisk men ändå stilfull.

Den klassiska F40:n hade en 2,9-liters V8 med biturbo på 471 hästkrafter, vilket gav bilen hisnande prestanda för sin tid med tanke på den låga vikten.

Det är inte uttalat vad den moderna F40:n har för motor, men vi drömmer om samma drivlina som LaFerrari, 950 hästkrafter och lite lägre vikt…

https://www.facebook.com/SamirsDesigns/

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com