Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

TV: Här sätter Pininfarina Battista fem världsrekord

Otroliga bedrifter i elbilen

Pininfarina Battistas 1 900 hästkrafter gör att den klarar 0-100 km/h på 1,86 sekunder.

Sen klarar den också av att gå från 100 km/h till stillastående på 31 meter.

Detta är två av fem världsrekord som elbilen nu har mäktat med på en och samma gång.

Det sätts en hel del världsrekord för elbilar just nu.

Förra veckan slog Rimac Nevera rekordet som världens snabbaste elbil, med en toppfart på 412 km/h.

Ungefär samtidigt satte elbilen Lucid Motors världsrekordet för väldens snabbaste acceleration i en produktionsbil då den klarade av 0-60 mph (0-96 km/h) på 1,89 sekunder.

Men nu har det sistnämnda rekordet redan slagits, ihop med flera andra.

0-100 km/h på 1,86 sekunder

Det är supersportbilstillverkaren Pininfarina som har lagt upp en video (som ses i videospelaren ovan) där Pininfarina Battista avverkar 0-60 mph på 1,79 sekunder, alltså tiondelen snabbare än Lucid Motors. För att göra det lite mer greppbart för oss svenskar görs 0-100 km/h på 1,86 sekunder, vilket också räknas som ett nytt rekord.

Även rekorden för 0-120 mph och 0-200 km/h tillhör nu Pininfarina Battista då de klarats av på 4,49 sekunder respektive 4,75 sekunder.

Femte rekordet: 100-0 km/h

Men det är inte allt.

Utöver ovan nämnda accelerationsrekord är Battista även snabbast på att stanna. 100-0 km/h klaras av på 31 meter, vilket alltså också är ett nytt världsrekord för serieproducerade elbilar.

– Jag är stolt över att vår nya elektriska hyper-GT når upp till de löften vi gav när vi lade fram vår utvecklingsplan. I Battista har vi uppnått prestanda utöver våra ursprungliga, extrema mål, säger Paolo Dellacha, produktionschef hos Automobili Pininfarina.

Kostar över 24 miljoner

Pininfarina Battista ligger inne med teknik som har utvecklats av Rimac Automobili, alltså skaparna av Rimac Nevera. Bilens elmotor levererar 1 900 hästkrafter och ett vridmoment på 2 340 Nm.

Och ja, som ni säkert har gissat är det ingen helt billig historia. De kunder som har fått de första leveranserna har betalat omkring 2,2 miljoner euro (24,1 miljoner kronor) för sina exemplar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com