Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trio av Ferrari LaFerrari-prototyper säljs på auktion

Ovanligt att EN prototyp säljs på auktion

Större
Stäng
  • Ferrari LaFerrari 2013. Foto: Mecum
    Ferrari LaFerrari 2013. Foto: Mecum
  • Ferrari LaFerrari 2013. Foto: Mecum

Det är ovanligt att man har möjligheten att ropa hem en prototyp av en kommande bilmodell. Nu finns det möjlighet att köpa tre prototyper av sportbilen Ferrari LaFerrari.

Ferrari LaFerrari är bland det mest extrema när det kommer till sportbilar från den italienska sportbilstillverkaren. Snart har man möjlighet att ropa hem inte en, utan tre prototyper av den kända Ferrarin, rapporterar Motor Authority.

Det är auktionsfirman Mecum Auction som arrangerar ett evenemang i Monterey mellan 18 och 20 augusti.

Vanligtvis förstörs prototyper när de har uppfyllt sitt syfte, men Ferrari säljer dem lite då och då. Problemet med prototyper är att de inte får köras på vanliga vägar, utan enbart på racingbanor eller på privat mark.

6,3-liters V12-motor med hjälp av två elmotorer

Prototypen av Ferrari LaFerrari från 2011. Foto: Mecum

Den första prototypen är en testmula från 2011 som har karossen från en Ferrari 458 Italia med V12:an från LaFerrari.

Den andra prototypen är från året efter och har kolfiberchassiet plus några karosspaneler som togs med i produktionsversionen av modellen. Bilen hade även en tidig version av LaFerraris hybrid-drivlina.

Prototypen av Ferrari LaFerrari från 2012. Foto: Mecum

Den sista prototypen är från 2013 och är nästan identisk med produktionsversionen av modellen. Förserier brukar användas i sluttestningen för certifierings- och registreringsändamål. Då finns även möjlighet att reda ut eventuella brister innan de första produktionsexemplaren byggs.

Ferrari La Ferrari har en 6,3-liters V12-motor som har en KERS-hybrid. V12:an får hjälp av två elmotorer, en på växellådan och en som hjälper själva torn. Systemeffekten är på 950 hästkrafter och klarar av 0–100 km/h på mindre än tre sekunder. 500 exemplar av modellen byggdes, och 210 exemplar av cabriolet-versionen tillverkades.

Prototypen av Ferrari LaFerrari 2013. Foto: Mecum

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com