Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se Sebastian Vettel gasa med LaFerrari Aperta

Världsmästaren sparar inte på krutet när Ferrari släpper hyperfilm och hyperbil

Det ska erkännas, det är ont om konsumentinformation i Ferraris senaste PR-film om LaFerrari Aperta. Men vad gör väl det när bild- och ljudupplevelsen är så intagande.

Redan i somras släppte Ferrari de första bilderna på den taklösa varianten av hyperhybriden LaFerrari. Då visste vi inte vad den skulle heta, men nu har Ferrari döpt sin toppmodell till Aperta, alltså Öppen på italienska. Kanske inte så fantasirikt, eftersom hela namnet då i svensk översättning lyder Ferrari Ferrarin Öppen. Men det låter ju bättre på originalspråk.

Nu släpper Ferrari en kort PR-rulle om bilen. Inte för att det egentligen behövs, alla de 70 tilltänkta exemplaren är redan beställda och bokade till välbetalande kunder. Men om inte annat lär deras beslut bekräftas, för nog blir man lite sugen på att få väcka V12:an till liv och låta 800 hästkrafterna sjunga ut.

Bara 800? I bensinmotorn, ja. Sedan tillkommer förstås de 163 elhästarna. Utan dem skulle Ferrari Ferrarin antagligen kännas lite trött. Nu räcker alla motorer till för att krossa 100-vallen på under tre sekunder och fartökningen klingar inte av förrän norr om 350 km/h. Då lär du få hålla hårt i peruken om du ska ha den kvar.

För att det ska bli lite fart i filmen lånade företaget in en av de anställda för att sitta i förarsätet och vrida på ratten. Sebastian Vettel får annars sin lön från Formel 1-teamet, i utbyte mot att köra så fort som möjligt några helger om året. Det är han ganska duktig på, när han vann sitt första världsmästerskap 2010 var han den yngste någonsin att göra det.

Det firade han så här, med lite för mycket saft och bullar.

Det firade han så här.

Ytterligare tre VM-titlar senare norpades han från Red Bull av Ferrari, som fortfarande väntar på en titel åt teamet. Kanske störs koncentrationen när han förväntas jobba över med filminspelningar.

I filmen flimrar också några Ferrarimodeller från förr förbi. Kan du ta allihop?

Foto: Ferrari S.p.A./Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com