Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Test-chocken: Gamla bilar drar mindre än nya

Veteranbilarna som är snålare än nybilar

Här är siffrorna som överraskar hela bilvärlden. En 54 år gammal Volvo Amazon Sport går snålare i verkligheten än en splitterny Volvo V60 T5. Tyska tidningen Auto Bild Klassik avslöjar att bilarna inte alls blivit snålare de senaste decennierna. De flesta bilmodeller var snålare förr i tiden.  – Det är svårt för oss att kommentera specifika testresultat utan att veta detaljerna kring hur bilarna testades och var siffrorna är hämtade från, säger Volvos presschef Annika Bjerstaf.

Gång på gång hävdas det att nya bilar går snålare än gamla bilar och att det är billigare att köra bil nuförtiden trots höga bränslepriser för att bilarna är så mycket snålare. Tester som den tyska tidningen Auto Bild Klassik visar att det i många fall är en myt.

40-60 år gamla bilmodeller har ofta en lägre förbrukning än helt nya moderna bilar.

Ett exempel är Volvo Amazon 122 S som var en av Volvos sportigaste och snabbaste modeller på 1960-talet. Bilen hade en för sin tid riktigt vass fyrcylindrig B18 med dubbelförgasare som gav 86 hästkrafter. Den toppade 160 km/h. När Auto Bild Klassik testar den i blandad körning blir den verkliga förbrukningen 0,83 l/mil. Volvo 142 var nästan lika snål, 0,84 l/mil.

Den splitternya Volvo V60 T5 med en fyrcylindrig motor med turbo på 250 hk och den absolut senaste tekniken är betydligt  törstigare i verkligheten.

HITTA BENSINSNÅLA BILAR HÄR – 9000 BILAR TILL SALU

Enligt EU-normen WLTP ska bilen dra 0,69 l/mil, men mätningar visar att dagens bilmodeller i genomsnitt drar 39 procent mer än normen, det innebär att bilen drar 0,96 l/mil i blandad körning i verklig trafik. Det stämmer bra med andra T5-modeller som BytBil har testat som dragit ganska precis under en liter milen vid blandad körning.

En 54 år gammal bil är alltså betydligt snålare än den helt nya Volvo-modellen. Utsläppen är dock en annan femma. Amazonen saknar katalysator och släpper ut betydligt mer av både koldioxid och andra skadliga ämnen och partiklar. Exakt hur mycket är inte uppmätt.

Men hur kan det komma sig att en 54 år gammal bil är snålare än årsmodell 2019? För det första har årets modell nästan tre gånger så mycket effekt i motorn som den gamla bilen. Dessutom är den nya bilen fullpackad med finesser och säkerhetsutrustning. En gammal Amazon väger in på 1098 kg, den nya V60:n väger 1715 kg.

Körkomforten, säkerheten och prestandan skiljer sig otroligt mycket till den nya bilens fördel. Men när det kommer till bensinförbrukningen är det en myt att en ny bil drar mindre.

– Det är svårt för oss att kommentera specifika testresultat utan att veta detaljerna kring hur bilarna testades och var siffrorna är hämtade från. Det krävs också fler jämförande parametrar för att förstå. Vikt, däck, motorstyrka med mera, säger Annika Bjerstaf.

När det gäller tvåan på svenska marknaden, Volkswagen, är utfallet likadant som för Volvo. De gamla klassiska modellerna är snålare än de nya tyngre bilarna som är fullpackade med finesser.

En Golf Diesel av första generationen drog inte mer än 0,39 l/mil i verklig körning. Det är ett värde som inte någon Volkswagen i dag klarar i verklig körning, bara i WLTP-testerna. En VW Bubbla av 1970-tals modell med fyrcylindrig luftkyld boxermotor drog endast 0,60 l/mil i verklig körning. Den snålaste Polon som går på bensin drar enligt normen 0,63 l/mil, i verklig körning blir det oftast betydligt mer. En gammal Bubbla är alltså snålare än en ny Polo. Säkerhetsmässigt och komfortmässigt går bilarna inte att jämföra, men när det gäller förbrukning vinner veteran-Bubblan.

Även när det gäller sportbilar var det bättre förr, i alla fall när det kommer till bensinförbrukning. En underbar luftkyld Porsche 911 Carrera 3,2 från 1983 nöjer sig med 0,86 l/mil vid blandad körning i Auto Bilds tester, bara lite törstigare än en Volvo Amazon Sport. Den alldeles nya Porsche 911 Carrera S behöver betydligt mer soppa än så. Enligt normen drar den 0,90 l/ mil. Även gamla klassiska Porsche 356 slår nya Porsche 911.

Allt var dock inte bättre förr. Mercedes värsting från 1970-talet, 450 SEL 6,9 med en V8-motor på 286 hk är en riktig drickare när det gäller förbrukning. Den dricker hela 1,58 l/mil i verklig körning. Dagens värsting; Mercedes-Benz AMG S63 ska klara sig på 1,12 liter/mil i motsvarande körning anger Mercedes.

Lista: Så lite drog veteranbilarna

Golf Diesel Gen 1: 0,39 l/mil

Trabant 601: 0,53 l/mil

Renault 4 GTL: 0,53 l/mil

VW 1200: 0,60 l/ mil

Mercedes 180 D Bullmerca – 0,63 l/mil

Saab 900 S cab – 0,80 l/mil

Volvo Amazon 122 S 0,83 l/mil

Porsche 911 Carrrera 3.2 0,86 l/mil

Volvo 780 V6 0,97 l/mil

Volvo 264 GL 1,10 l/mil

Rolls-Royce Silver Cloud III 1,82 l/mil

Oldsmobile 98 Convertible 2,35 l/mil

Källa: Auto Bild Klassik

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com