Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla skjuter upp lanseringen av Cybertruck

Var redan försenad

Större
Stäng
  • Tesla Cybertruck skjuts upp till 2023. Foto: Tesla
    Tesla Cybertruck skjuts upp till 2023. Foto: Tesla
  • Tesla Cybertruck skjuts upp till 2023. Foto: Tesla

Tesla har haft problem med förseningar av några deras modeller. Nu kommer uppgifter om att lanseringen av Tesla Cybertruck också försenas – igen.

I december kom nyheterna att Tesla slutar ta emot beställningar på sina populära modeller Model S och Model X. Nu verkar det som att det blir ytterligare förseningar för den amerikanska elbilstillverkaren. Tesla Cybertruck är en framemotsedd modell, och nu kommer det uppgifter som att lanseringen av modellen skjuts upp.

Enligt anonyma källor som har talat med Reuters, kommer lanseringen av Cybertruck skjutas upp till nästa år, 2023. Från början var planen att produktionen av modellen skulle påbörjas i slutet av det här året. Enligt källan kommer funktioner och egenskaper hos modellen ändras för att den ska locka så många kunder som möjligt.

Första kvartalet nästa år ska ett litet antal bilar tillverkas, för att sedan öka. Som du vet är Tesla en populär tillverkare, som producerar alla sorters elbilar, men just pickup-segmentet har de inte lyckats lansera någon modell i. Dock har både Rivian och Ford lanserat varsin modell. Exempelvis har Ford lanserat en elektrisk version av den populära modellen F-150.

Tesla Cybertruck visades upp första gången upp 2019, och produktionen var redan försenad, från sent på året 2021, till sent i år. Tesla planerar att producera Cybertruck i en fabrik i Texas, som i stället förväntas starta produktionen av Tesla model Y senare i år.

Tesla valde att inte kommentera uppgifterna om Cybertruck.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com