Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla i Sverige om strulet: Gör vårt bästa

Svenska köpare drabbade av leveranskaos för nya Model 3

Tesla har drabbats av rejäla problem när Model 3-leveranserna ska starta. Upprörda köpare har kallats till leverans – men bilarna finns inte på plats. – Vi gör vårt bästa för att leverera de ansenliga volymerna av Model 3 som kommer till Europa, säger Teslas informationschef Maria Lantz.

Tänk dig att du väntat på din Tesla sedan slutet av mars 2016 när bilen premiärvisades och gick att reservera. Och äntligen har du fått mejl och sms som bekräftar att du ska få hämta din hett efterlängtade 700.000-kronorsbil. Men när du kommer till Tesla i Upplands Väsby så finns inte bilen där. Precis detta har hänt köpare som nu rasar på sociala medier.

En kund hade åkt från Dalarna för att hämta ut sin Model 3 som en av de första i Sverige. Han hade fått både mejl, sms och påminnelse från Tesla.

– Är riktigt förbannad på Tesla, avtalsbrott är vad det är, skriver kunden på Facebook.

Flera andra kunder har fått leveransbekräftelser till ett visst datum som sedan tagits tillbaka.

– Snacka om att skapa kaos ja. Började planera logistiken och ringa banken här jag…Verkar som många 100 el 1000 fick det där sms, dom kan å skoja med folk alltså, skriver en kund på Facebook.

Vissa av kunderna som nu har fått leveransbekräftelser reserverade sent och beställde sina bilar sent, samtidigt som kunder som reserverade bilar tidigt och stått i kö och beställde så fort det gick inte fått någon bekräftelse. En del kunder är mycket besvikna över detta.

Teslas informationschef hänvisar till Elon Musks uttalande på Twitter för två veckor sedan om att det är strul i hamnen i Zeebrugge med bilarna som kommer, du kan se tweeten här ovan i bildspelet, och tillägger;

– Vi gör vårt bästa för att leverera de ansenliga volymerna av Model 3 som kommer till Europa.

Tesla tycks ha Europas lojalaste kunder, knappast något bilmärke hade kommit undan en liknande leveransröra.

– Kan jag hämta på lördag, för nu är ni skyldig mig en öl, skriver en skämtsam Model3-köpare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com