Redaktionen tipsar

Kaoset: Svenska Tesla-köpare får inte sina bilar

Tesla: Vi beklagar olägenheterna det orsakar dig

Svenska leveranserna av Tesla Model 3 har skjutits upp igen på obestämd tid.  Bland köparna går nu rykten att bilen inte blivit godkänd av Transportstyrelsen. – Vi beklagar de olägenheter detta kan orsaka för dig, skriver Tesla i ett massutskick till köparna.

I slutet av förra veckan var det tänkt att de första svenska köparna av Model 3 skulle ha fått sina bilar levererade. Då var förvirringen stor efter att köpare kallats till Teslas kontor för leveranser, men i sista stund fått sin uthämtning av bilen avbokad. Vissa förare fick heller ingen avbokning – utan dök upp hos Tesla men bilarna var borta.

Många av köparna fick en ny tid inbokad, i början av denna vecka. Men nu har det hänt igen. I sista sekund har de fått sms där Tesla säger att leveranserna skjutits upp.

Köparna har heller inte blivit informerade om den egentliga anledningen. Men i olika Tesla-forum på nätet ryktas det om att det är en licens från svenska Transportstyrelsen som saknas. BytBil har sökt både Transportstyrelsen och Tesla, men de har inte återkommit med besked.

I Norge och i flera andra EU-länder har leveranserna redan startat. Missnöjet och otåligheten börjar nu bli stor bland de svenska köparna – som ofta betalar mellan 650 000 – 800 000 kr för sina bilar. I Sverige står ett stort antal bilar parkerade vid Trostatippen i närheten av Arlanda, men av någon anledningen får inte kunderna sina efterlängtade bilar.

– Det är dåligt skött och deras system är inte uppdaterade så att leverans-mejl och leverans-sms skickas ut och är bara pinsamt, skriver en kund.

Enligt olika undersökningar har Tesla världens mest hängivna ägare och det märks. Många verkar ha tålamod med företaget oavsett vilka dribblingar med leveranstider de utsätts för.

– Kan inte annat än att ta en liten sup och skratta över eländet, lite svårt att boka om två flygbiljetter 09.50 på måndag. Tur jag har råd att köpa nya, skriver en kund på Facebook.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com