Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla: Han sköt pistolskott i batteriet

Elbilstillverkaren stäms av ägaren

Tesla har hamnat i bråk med en ägare vars bil började brinna.
Biljätten hävdar att ägaren skjutit ett pistolskott i sitt splitternya batteri.
Nu stäms Tesla av ägaren, uppger Electrek.

John Schneider från Pennsylvania köpte en splitterny Tesla i slutet av 2014. På väg hem efter att ha fått bilen levererad så börjar det ryka från baksätet. Schneider stannade bilen omedelbart och såg hur baksätet började brinna. Bilen brann upp totalt.
Händelsen inträffade samtidigt som Tesla hade en del problem med bränder och batterifel, och regionchefen på Tesla hörde av sig samma dag som hans Model S ”verkade ha en del fel med batteriet”.
Enligt stämningen som Schneider nu lämnat in mot Tesla så fick företaget bilen samma dag som branden och började utreda. Bara fem dagar efteråt erbjöd de honom en uppgörelse för att hålla tyst mot att de tog hand om hans lån och skickade honom en ny bil. Bifogat till stämningen finns en uppgörelse med Tesla.
Medan han väntade på sin nya Tesla fick han en lånebil. Men nu hade Tesla plötsligt ändrat sig och påstår att bilen började brinna på grund av att någon skjutit en pistolkula inifrån bilen in i batteripaketet.
Schneider hävdar att Tesla ljuger och nu har tvisten slutat i domstol. Tesla hävdar dock att de har pistolkulan och att det ska ha startat branden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com