Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla Cybertruck kan få snabbaste laddningen någonsin

Ska dela tekniken som Tesla Semi använder

En full laddning av batteriet på bara några minuter?

Ja, det kan bli verkligheten för kommande Tesla Cybertruck.

Enligt Elon Musk ska el-pickupen kunna laddas med en megawatt, alltså 1 000 kW.

Förra veckan levererades de första Tesla Semi till Pepsi. Teslas eldrivna lastbil har gjort många rubriker för sin påstådda räckvidd på över 80 mil. Men en punkt som inte ska förbises är laddningen.

Nästa år ska Teslas Supercharger-nätverk i USA uppgraderas för att höja laddeffekten: Från dagens maximala effekt på 250 kW till 1000 kW, eller en megawatt (mW) för den som föredrar den enheten.

Denna uppgradering görs för att Semi ska kunna ladda sitt 1000 kWh-batteri mer effektivt. Men det är tydligen inte det enda fordonet från Tesla som kommer att dra nytta av megawatt-laddningen.

Snabbast på marknaden

Under själva leveransen av ellastbilen passade Elon Musk karaktäristiskt på att smyga in informationen att även Tesla Cybertruck ska kunna ta del av tekniken.

Teslas försenade el-pickup kommer att ha samma teknik och battericeller som Semi, och därför möjliggörs den ultrasnabba laddningen även här.

Eftersom det inte har kommunicerats ut några exakta batteristorlekar för Cybertruck än är det svårt att sia om hur snabbt batteriet kommer att laddas. Men fjärde generationens Superchargers blir det de snabbaste på marknaden och det spekuleras i att Cybertruck kan laddas fullt inom loppet av minuter.

Når tekniken Sverige?

Sen är det ju så det inte finns några kommunicerade planer på att lansera vare sig Tesla Semi eller Cybertruck på den svenska marknaden. Frågan många ställer sig är om det europeiska Supercharger-nätverket också ska uppgraderas, eller om det bara gäller USA.

Enligt Autocar förväntas det åtminstone uppgraderas i Storbritannien i samband med lanseringen av Cybertruck nästa år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com