Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teknisk ”Hybris” för Tesla försenar produktionen

Klarade inte av att leverera

Bara dagar efter premiärvisningen av den nya ”budget-Teslan” modell 3 meddelar elbilstillverkaren att de inte klarat av att leverera sin SUV Modell X som utlovat.

Den stora mängden avancerad teknik och komponenter (cirka 8000) i den första versionen av Teslas SUV Modell X har gjort att Tesla under årets första två månader inte kunnat producera antal bilar som tänkt.

– Vi fick hybris med att ha allt för mycket avancerad teknik i version 1 av Modell X, skriver Tesla själva i ett pressmeddelande och fortsätter, att om bara 1 enda del inte har levererats av 8000 blir produktionen stående. Men att Tesla nu har gått genom alla grundorsaker och sett till att samma misstag inte ska upprepas med den nya Modell 3.

Under Q1 levererades 12 420 exemplar av Modell S och 2 400 av den sinkade Modell X. Och även om det varit förseningar så är det mer än 50% fler bilar än Q1 2015 och målet för 2016 är att 80 000 till 90 000 elbilar ska rulla av bandet.

Med tanke på att antalet förhandsbeställningar av den nya Modell 3 överstiger 300 000 stycken vilken sekund som helst är det säkerligen en hel del att tänka på och planera inför leveransen som ska starta i slutet på 2017. Men det får väl anses som ”lyx-problem” att ha överfulla orderböcker.

Foto: Tesla
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com