Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Techrules Ren laddar med dieselturbin

Helgalen superbil direkt från framtiden

Med hjälp av en dieseldriven turbin ska elbilen Techrules Ren kunna rulla hur många mil som helst. Snabb är den också.

Till de lite mer udda företeelserna från Genèvesalongen får nog Techrules Ren räknas. Hur ser den egentligen ut? Sitter man under varsin plexibubbla? Och var har de fått namnet i från? Vi har ingen aning.

Men vi kan gissa. Någon har tittat för mycket på Star Wars i sina 3D-brillor från Oculus och låtit sig inspireras. Företaget bakom bilen är kinesiskt, och där finns ju gott om film.

Oculus

Eller var det Optimus Prime?

Oavsett hur de kom på namnet är Techrules Ren en i övrigt väldigt italiensk affär. Bakom formerna står far och son Giugiaro och i Italien har också utvecklingsarbetet ägt rum.

Och Techrules Ren försöker ta sin idé om superbilen rakt in i framtiden. Inte bara för att den är tresitsig med en märklig glaskupa som kommer att slå i garagetaket när man ska kliva in, utan också för att den elektriska drivlinan laddas av en turbin.

Elmotorerna, sex stycken till antalet, ska tillsammans leverera sisådär 1.300 hästkrafter och räckvidden på eldrift ska vara uppåt 20 mil. Men om man har tankat fullt i dieseltanken får man 100 mil till – så länge man inte pressar toppfarten om 350 km/h. Det går för övrigt att elda den där turbinen med ungefär vad som helst, men Kylo Ren, nej, förlåt, Techrules säger att diesel är bäst.

Techrules planerar att starta tillverkningen av Ren under nästa år, men framför allt är Ren ett skyltfönster för företagets teknik och man föreställer sig att man kommer att använda den skalbara drivlinan i mer modesta biltyper framöver.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com